perjantai 27. syyskuuta 2013

Joacim 5kk kuulumiset

16.9 käytiin neuvolassa. Joksu kasvaa hienosti ja osaa jo todella paljon. Pituutta kasvaa todella tasaisesti, noin 3cm kuukaudessa, paino on noussut mutta pieni notkahdus alaspäin on tapahtunut ukkelin liikkumisen vuoksi, joka on aivan normaalia.
Rokotukset siirrettiin seuraavalle viikolle, koska olimme menossa Baby Box-tutkimukseen. Kuulumiset sieltä voi lukea täältä.


Rokotusajassakin kävi pieni moka, koska olimme menossa heti seuraavana päivänä käymään lastenklinikalla.
Rokotukset meni hyvin, ensin annettiin suunkautta annettava rotarokote, joka oli onneksi viimeinen. Sen jälkeen pistettiin molempiin reisiin, ensimmäinen pistos meni hyvin, pieni mielipide piti tietenkin sanoa mutta yhtä nopeasti loppui ölinä kuin oli alkanut. Toinen olikin se ilkeämpi rokote, mutta onneksi ei siitäkään ihan hirveää huutokonserttia tullut, nopeasti tutti suuhun ja poika oli tyytyväinen. Samaisella reissulla Joacim näytti taitojaan neuvolatädille, konttausasennon, punnertamisasennon, yritti jopa nousta hoitosänkyä vasten polvilleen, mutta piru kun lattia oli niin liukas. Tyydyttiin sitten vetämään itseä eteenpäin vivusta joka nostaa hoitosänkyä ylöspäin. Kyllä pikkumiehellä voimaa löytyy.


Joacim ei edelleenkään ryömi eteenpäin vaan pakittaa hienosti ja pyörii napansa ympäri. Uusimmat osaamiset taitaa olla konttausasentoon nousu ja siinä "nytkyttely" ja punnerrusasento. Taitaa meiltä jäädä ryömiminen välistä ja aletaan konttaamaan suoraan. Isabel oppi ryömimään 4kk iässä ja konttaamaan 6kk iässä.
Istuminen on superkivaa ja saatiin lupa istuttaa syöttötuoliin jossa on kunnon pehmusteet. Harmi vain ettei meillä ole vielä koko syöttötuolia. Haaveilen TripTrapista mutta hinta on vähän turhan suolainen, käytettynäkin olen katsonut mutta kaikki näyttäisi olevan sen verran korjausta vailla.


Nukkuminen on ollut hyvin vaihtelevaa öisin, johtunee varmasti uusista taidoista tai hampaiden tulosta. Illalla Joacim menee edelleen nukkumaan viimeistään klo 20.00 ja nukkuu joko aamuun asti ja herää 6.30 tai sitten herää viideltä, joskus riittää tutti joskus vaaditaan maitoa. Jos on syönyt viiden aikaa aamulla nukkuu herra jopa puoli yhdeksään, jos ei ole syönyt niin herätys on viimeistään kello 7.00. Päiväunille menee 2-3h hereillä olon jälkeen ja nukkuu noin tunnin. muuten Joacim nukkuu silloin kuin väsyttää, joko pidemmän pätkän tai sitten vaan "powernapit".


Joacim syö edelleen hyvin, nyt maistellaan (lue: syödään) liharuokia aamupäivällä ja illemmalla syödään pelkkää kasvista. Olen itse alkanut tekemään soseita ja ne uppoavat yhtä hyvin kuin kaupan soseet. Aamupäivällä menee vähän vajaa pieni pilttipurkillinen ja päälle vielä jälkkäriksi hedelmä-/marjasosetta, ruokajuomaksi tarkolla on vettä mukista tai nokkamukista. Illemmalla menee reilu puolikas pieni pilttipurki kasvissosetta ja tietenkin juomana vettä.  Korviketta menee päivän mittaan noin 600-700ml mukaan lukien 200ml velliä, eli maito määrä on pienentynyt soseiden aloittamisen myötä 400ml/vrk, joka on mielestäni paljon mutta neuvolassa ja sairaalassa sanoivat, että maitoa menee riittävästi. Velliä ei enää anneta iltaisin ollenkaan, ainoastaan "aamupalana".


Sitten vielä ne mitat. Suluissa 4kk mitat

Paino: 7545g (7195g)
Pituus: 67cm (64,2cm)
Pipo: 45,6cm

"Reipas poika. Kääntyilee. Vatsamakuulla kämmennojassa. Työntää itseään taaksepäin. Seuraa lelua vaaka- ja pystysuorassa.Hyvin kasvaa ja kehittyy. Äm-korvikkeen lisäksi kiinteitämaistellut."


-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti