keskiviikko 21. elokuuta 2013

4kk osaamiset

Joacim syö tai siis maistelee jo soseita, parin viikon aikana tutuksi ovat tulleet peruna-porkkanasose, peruna-kukkakaalisose ja mangosose. Mangosose taitaa tällä hetkellä olla se kaikkein maukkain vaihtoehto poitsulle.
Edelleen aamuisin ja iltaisin syödään velliä, peruna-porkkana-, maissi- tai riisivelliä, molemmilla kerroilla 100ml kerrallaan vaikka neuvolassa sanottiin että noi velli oikeastaan lasketaan vielä maidoksi kun sanoin olevani huolissaan maidon riittävästä saannista. Aamulla Joacim syö vellin päälle 100ml maitoa mutta illalla pelkkä 100ml velliä riittää.
Ruokailu rytmi on edelleen sama paitsi soseiden maistelu on lisätty yhden syötön väliin eli noin puoleenpäivään.










Unia nukutaan edelleen hienosti, Klo 20 aikaan poitsu menee nukkumaan ja herää 7 aikaa aamulla ruokailemaan maitoa ja sen jälkeen nukkuu vielä noin yhdeksään asti. 
Päiväunia ollaan nukuttu viime viikolla vähän kehnonlaisesti 10-20min kerrallaan. Eilen ja tänään on päikkärit maittanut vähän pidempää eli noin 1,5h aamupäivällä, iltapäivällä nukutaan joskus vähän paremmin joskus vähän huonommin. Kuuden aikaa illalla Joacim ottaa vielä pikaunet ennen iltavelliä ja yöunia.



Joacim on oppinut kääntymään selältä mahalleen. Eilen ensimmäisen kerran näin kuinka tämä tapahtuu kun aikasemmin poitsu teki sen "salaa" samantien kun käänsin selkäni. 13.08 Joacim osasi kääntyä omassa sängyssään mahalleen kun ei huvittanutkaan nukkua, ja muutama päivä sen jälkeen poika kääntyi leikkimatolla.
Ilmeisesti meillä ei tykätä enää oikeastaan olla selällään kun samantien kun pojan laittaa leikkimatolla selälleen on hän jo seuraavalla hetkellä mahallaan. 
Vielä ei onneksi osata ryömiä, edelleen kova on yritys mutta eteenpäin ei osata mennä. Viisarina pyörii ja selällään ollessa potkuttelee jaloilla sen verran että hyvin pieniä matkoja "peruuttaa".
Niin ja lelut tietenkin otetaan käteen ja pistetään suuhun. Varpaita ei vielä olla löydetty, mutta varpaat ovat hyvin kiinnostavat jos joku niitä Joacimille esittelee.



Hampaat eivät ole vieläkään tulleet läpi vaikka sitä jo odoteltiin kuukausi sitten. Oman aikansahan tuo hampaiden teko vie. Kovasti ovat ikenet pullollaan kulmahampaiden kohdalta, muualta taas ei. Aika omituista eikö?


-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti